Skip to content

Ambitieuze montagemedewerker Simon groeit door tot leidinggevende

Simon van de Broek - Van Oorschot Aluminium

Met je handen willen werken én vervolgens doorgroeien. Bij Van Oorschot Aluminium kreeg Simon van den Broek die kans. Hij begon als montagemedewerker en klom op tot leidinggevende. Iedere werkdag is anders en dat is precies de uitdaging die hij zocht. Door vroeg te beginnen, houdt hij ’s avonds genoeg tijd over voor zijn hobby’s. Maak kennis met Simon!

Toen Simon 18 was, begon hij met werken. Hij heeft verschillende baantjes gehad, variërend van de tuinbouw en het opzetten van festivaltenten tot groenteboer. ‘Allemaal leuke werkzaamheden, maar ik wilde meer.’ Hij kende Bart van Oorschot vanuit het Helmondse verenigingsleven. Toen Simon een nieuwe uitdaging zocht, belde hij Bart en hij kon direct aan de slag als montagemedewerker.

Monteren is mooi werk
Bij Van Oorschot Aluminium worden alle aluminium kozijnen, ramen, deuren en puien in eigen huis geproduceerd. Vervolgens worden ze door de montagemedewerkers op de bouw geplaatst. Simon vertelt: “Ik vond het meteen geweldig werk. Elke dag de bouw op en alle producten plaatsen. Raam voor raam, deur voor deur. En dat voor verschillende grote projecten.”

Doorgroeien tot leidinggevende
Simon wilde meer. Na vier jaar montage op de bouw kreeg hij de kans om door te groeien als leidinggevende op kantoor. ‘Ik ben nog steeds veel op de bouw, maar ik monteer niet meer zelf. Wat ik wel doe, zijn de bouwkundige opnames. Ik leg de opleverpunten vast aan het einde van de bouw en controleer alles.’ Zijn werkdag is behoorlijk divers. ‘Vanaf 7:00 uur gaat mijn telefoon constant af. Monteurs bellen me voor verschillende kwesties, zowel groot als klein, en ik doe mijn uiterste best om ze allemaal zo efficiënt mogelijk op te lossen. Op die manier kunnen zij hun werk naar behoren uitvoeren voor onze klanten. Dat is wat ik leuk vind aan mijn baan, steeds voor nieuwe uitdagingen staan.’

Werken in een familiebedrijf
De goede sfeer binnen het familiebedrijf zorgt ervoor dat Simon zich helemaal op zijn plek voelt. ‘Mijn vriendschap met Bart is niet veranderd. Hij is op kantoor dezelfde Bart als op de hockeyclub. Mark kende ik vooraf niet, maar ik werk net zo graag met hem als met Bart. Sterker nog, als er iets is, dan ga ik als eerste naar Mark. Ze hebben allebei hun eigen karakter en sterke punten, waardoor ze goed samenwerken, zonder in elkaars vaarwater te zitten. En ook vader Karel loopt hier nog steeds rond in het bedrijf.’

Gewaardeerd als medewerker
Het personeel wordt ook echt gezien. ‘Je kunt hier makkelijk bij de directie binnenlopen. Daarnaast wordt er altijd aan het personeel gedacht. Er wordt elk jaar een personeelsfeest georganiseerd waar serieus budget voor wordt vrijgemaakt. In dit bedrijf wordt echt waarde gehecht aan de medewerkers. Het zijn de kleine dingen waardoor je gerust een uurtje langer doorwerkt als dat een keer nodig is.’

Nieuw ritme
Simon werkt inmiddels liever een uurtje langer door dan dat zijn werkdag een uur eerder begint. ‘Dan houd ik meer energie over voor mijn privéleven na het werk. Tijdens repetities van mijn blaaskapel, waarin ik trombone speel, vielen mijn ogen soms echt dicht. Als leidinggevende begint mijn dag nu een uurtje later, zodat ik genoeg energie overhoud om met onze kapel te repeteren. En in het weekend ben ik altijd vrij.’

Zijn plek gevonden
Zijn goede voornemen voor 2024 is om wat meer te gaan sporten. ‘Vooral nu ik minder beweging krijg in mijn nieuwe rol, moet ik daar meer tijd voor vrijmaken’, zegt hij met een knipoog 😉. ‘Soms kijk ik met verbazing naar Bart. Hij blijft maar doorgaan, hockeyen, een gezin, actief in het verenigingsleven en altijd vroeg op kantoor. ’s Avonds een vent, ’s ochtend een vent. Ook daarin kan ik nog veel van hem leren. Maar ik ben hartstikke blij dat ik van de broers deze kans heb gekregen. Bij Van Oorschot Aluminium zit ik erg op mijn plek.’