Skip to content

Over ons

Het begint altijd met een idee…

En dat idee is begonnen bij opa Frans van Oorschot in 1961. Na jaren las- en constructie ervaring bij een klokkengieterij, startte hij voor zichzelf met Van Oorschot Aluminium en Staal (OAS). Vanuit zijn woonhuis aan de Hemelrijksestraat in Helmond bouwde hij zijn eigen bedrijf op en maakte hij grootse plannen. Om daar een beeld bij te geven, maakte Frans eens een trap voor een klant die uiteindelijk groter was dan het gebouw zelf. Geen probleem, hij haalde gewoon het dak eraf! Op een gegeven moment groeide Frans letterlijk zijn huis uit en verhuisde hij naar Stiphout.

OAS: van Oorschot Aluminium Constructies

In de jaren ‘70 rolt zijn zoon Karel van Oorschot het bedrijf in, dat inmiddels gevestigd is op het bedrijventerrein in Stiphout. Karel ontdekt aluminium als duurzaam bouwmateriaal en bouwt het bedrijf verder uit onder de naam OAS: van Oorschot Aluminium Constructies. Inmiddels zijn er zo’n 5 medewerkers in dienst en groeit het bedrijf weer uit haar jasje. OAS verhuist in 2001 naar de huidige locatie aan de Waterbeemd.

Frans van Oorschot
directie OAS

Derde generatie

Vandaag de dag staat de derde generatie Van Oorschot kerngezond aan het roer. (Klein)zonen Mark en Bart zijn sinds 2015 directeur van het bedrijf dat weer de familienaam draagt zonder afkorting. Van Oorschot Aluminium, want dat is wie we zijn. Met dezelfde trouwe leveranciers van toen, flinke investeringen in innovatieve machines, een uitbreiding van het pand, het intern opleiden van vakmensen en het aannemen van grotere projecten, maken zij het bedrijf zo sterk en duurzaam als aluminium. Momenteel heeft Van Oorschot Aluminium 22 medewerkers in dienst en is een serieuze professionaliseringsslag gemaakt. De basis staat nog altijd als een huis: kwalitatieve producten, op maat gemaakt in eigen huis, vaste leveranciers, eigen vakmensen en afspraak is afspraak. En dat al 60 jaar… Wat zal opa trots zijn!

Vraag of opmerking? Wij zitten voor jullie klaar.