Skip to content

Bart en Mark verrassen vader Karel voor 60 jarig jubileum

Deze maand bestaat Van Oorschot Aluminium 60 jaar. Een mijlpaal die Bart en Mark van Oorschot, de derde generatie aan het roer van het familiebedrijf, niet voorbij konden laten gaan. Als start van het jubileumjaar verrasten Mark en Bart hun vader Karel met een aluminium plaquette.

‘Het enige wat ons pa wist, is dat we een klein proostmomentje zouden doen met de familie’, vertelt Bart van Oorschot. Vanwege de coronamaatregelen verschuift een deel van de jubileumactiviteiten naar volgend jaar, zodat de familie dan een groot feest kan geven. Toch wilde Bart het jubileumjaar feestelijk beginnen. Samen met zijn broer Mark maakte hij in het diepste geheim in hun eigen machinepark een plaquette voor het 60 jarig jubileum. ‘Van aluminium natuurlijk!’, vult Mark aan.

Verrassing

Vader Karel van Oorschot liep op vrijdagmiddag nietsvermoedend het bedrijf binnen. Daar werd hij niet alleen verrast door zijn zonen, ook burgemeester Elly Blanksma en wethouder Serge van de Brug feliciteerden de familie met deze bijzondere mijlpaal. Karel: ‘Ik wist wel dat mijn jongens even wilden stilstaan bij het jubileum, maar op deze mooie woorden van de burgemeester had ik niet gerekend!’ De echte verrassing kwam nog, toen de burgemeester samen met Karel en zijn moeder Nelly van Oorschot de plaquette onthulde aan alle aanwezigen.

Op deze 60 jaar én de volgende 60!

Karel kijkt ontroerd naar de jubileumplaat: ‘Wat zou mijn vader Frans trots zijn geweest. Zestig jaar geleden begon hij ons bedrijf vanuit zijn woonhuis aan de Hemelrijksestraat. Hij legde het fundament voor ons familiebedrijf dat er vandaag de dag nog altijd bestaat. Ik nam het bedrijf van hem over en nu bouwen Bart en Mark ons familiebedrijf weer verder uit.’ Vandaag staat de familie niet alleen stil bij dit bijzondere moment, maar kijken ze ook vooruit. Bart sluit zijn speech dan ook af met een blik op de toekomst: ‘Op naar de volgende 60 jaar!’