Skip to content

Fontys campus wordt inspirerende en duurzame onderwijsomgeving

Van Oorschot Aluminium project Fontys Campus

Fontys wil studenten, medewerkers én bezoekers een inspirerende en prettige leer- en werkomgeving bieden. Campus Rachelsmolen in Eindhoven wordt de komende jaren getransformeerd van een eiland in de stad naar een inspirerende duurzame onderwijsomgeving. In opdracht van Hurks bouw & vastgoed BV voorziet Van Oorschot de hele campus van zo’n 4200m2 aan aluminium ramen, deuren en vliesgevels.  

Op de nieuwe campus heeft ieder instituut niet langer een eigen gebouw waarin al het onderwijs plaatsvindt. Functies en activiteiten worden zoveel mogelijk gedeeld om kruisbestuiving en ontmoeting te stimuleren. Het meest centrale nieuwe gebouw is hét gebouw voor de hele campus en bevat functies die voor de hele Fontysgemeenschap toegankelijk zijn, zoals de mediatheek, collegezalen, evenementenruimte en het restaurant. De CW 50 vliesgevels die we hiervoor gebruiken, zorgen dankzij de minimale aanwezigheid van profielen voor een maximum aan lichtinval.

Duurzame gebouwen

Als kennis- en onderwijsinstelling met een maatschappelijke verantwoordelijkheid wil Fontys actief inspelen op duurzaamheidsontwikkelingen. De gebouwen zijn gasloos en verwarmen en koelen gebeurt met een ‘warmte- en koudeopslag’ (WKO). Het regenwater wordt opgevangen in het terrein en geïnfiltreerd in de bodem, er wordt geen regenwater geloosd op het riool. Ook onze SL 38 aluminium raam- en deursystemen dragen bij aan de duurzaamheidsdoelen. De kozijnen bieden optimale thermische prestaties op het gebied van isolatie, wind- en waterdichtheid. Zo gaat er geen warmte verloren!

Hoe komt de Fontys campus eruit te zien? Bekijk de video!

Hoe komt campus Rachelsmolen met de nieuwe gebouwen eruit te zien in 2023? Om hier alvast een beeld bij te krijgen, is een video ontwikkeld met impressies van het landschap en de drie nieuwe gebouwen. Meer weten over dit project? Lee het volledige Fontys artikel.

https://youtu.be/XpGHv50T9eU