Skip to content

Ontmoet onze spin-in-het-web: Floor van kantoor

Floor van Kantoor - Spin in het web

Als je naar Van Oorschot Aluminium belt, dan is de eerste persoon die je spreekt onze eigen Floor Berkers! Als spin-in-het-web beantwoordt ze niet alleen de telefoon, maar regelt ook de boekhouding, neemt pakketjes aan en is ze het eerste aanspreekpunt voor alle kantoorvragen. Maak kennis met Floor van kantoor!

Drie jaar geleden werd Floor benaderd door een recruiter. ‘We hebben de perfecte baan voor jou!’ Bij Van Oorschot Aluminium zochten ze een administratieve duizendpoot die de taken van moeder Anja van Oorschot kon overnemen. Het klikte meteen tijdens het eerste gesprek. Floor vertelt: ‘We hebben flink zitten buurten en ontdekten dat we een aantal dezelfde mensen kennen. Ik ben namelijk een geboren en getogen (Mierlo-) Houtse. Ik vond het ook direct een leuk bedrijf.’ Dat gevoel was wederzijds. Na een tweede gesprek was het definitief: Floor kon beginnen.

Een soepele overgang

Floor nam de functie van Anja over, die al 30 jaar de boekhouding van het familiebedrijf deed. De samenwerking verliep vanaf dag één goed. ‘Ik wilde alles van haar leren: haar werkwijze en de uitdagingen waar zij tegen aanliep.’ Zo was het boekhoudsysteem behoorlijk verouderd. ‘Dat was bekend, en er was al besloten dat er een nieuw systeem zou komen als ik begon. Dit mocht ik zelf mee uitkiezen.’ Floor begon op 1 mei. In eerste instantie zou Anja tot 1 januari doorwerken voor een goede overgang. Eind juni zei Anja tegen Floor: ‘Ik ben zo blij dat jij mijn werk hebt overgenomen. Ik kan met een gerust hart het stokje aan jou overdragen. Ik ga vanaf 1 juli genieten van mijn pensioen.’ Voor Floor was dat het allergrootste compliment dat ze kon krijgen.

Familiebedrijf met aandacht voor de mens

Het werken in een familiebedrijf bevalt Floor uitstekend. ‘In het begin deelde ik een tijdelijk kantoor met vader Karel. Hij gaf me veel tips. Ook na zijn pensionering, is hij hier nog dagelijks.’ Ze voelt zich gewaardeerd als medewerker. ‘Hier is veel aandacht voor de mens. Iedereen heeft weleens dat het thuis niet helemaal lekker loopt. Mark en Bart zien dat, vragen ernaar en geven je ruimte. Ook worden we regelmatig in de watten gelegd. Met een mooi kerstpakket, een chocoladeletter met Sinterklaas, een BBQ voor de bouwvak en elk jaar een geweldig personeelsfeest. Achter de schermen draag ik daar graag mijn steentje aan bij.’

De deur staat altijd open

Werken in een mannenbedrijf bevalt haar goed. ‘Mannen zijn recht voor hun raap. Als er iets is, zeggen ze het meteen. Dat vind ik fijn.’ Tegelijkertijd voelt ze zich op handen gedragen. Haar deur staat altijd open, en haar collega’s weten haar goed te vinden. ‘Soms is het hier net alsof je een nummertje moet trekken. Voor computerproblemen, het regelen van sponsoritems of vragen over de salarisadministratie app weten ze me feilloos te vinden. En als het koffieapparaat kuren heeft, dan staan ze hier ook als eerste!’

Een kijkje nemen op de bouwplaats

De meeste klanten kent ze vooral van de telefoon. ‘Op ons 60-jarig jubileumfeest, ontmoette ik voor het eerst veel klanten en zakenrelaties in het echt. ‘Ben jij Floor van kantoor?’, hoorde ik dan.’ De bouwprojecten kent ze voornamelijk van foto’s en verhalen. ‘Er is één ding dat ik nog niet gedaan heb: een bezoek brengen aan de bouwplaats. Onderweg rijd ik weleens langs verschillende projecten, maar de bouwplaats daar zou ik eigenlijk nog eens een kijkje moeten nemen.’