Skip to content

‘Bij Van Oorschot Aluminium hebben ze de juiste mentaliteit. Op kantoor én op de bouw’

Sander van Schijn - van den Heuvel

Al 15 jaar werkt Sander van Schijndel bij Van den Heuvel Bouwbedrijf als uitvoerder. En vanaf dag 1 daar werkt hij samen met Van Oorschot Aluminium. ‘Van kantoor tot op de bouwplaats, alle medewerkers hebben de juiste mentaliteit. Afspraak is afspraak, daar kan ik van op aan. Dat is fijn voor mijn gemoedstoestand als uitvoerder.’

Als uitvoerder is Sander de spil van de bouwplaats. ‘Ik zorg ervoor dat een project uitgevoerd wordt zoals gepland. Ik stuur onze eigen mensen aan, maar ook de onderaannemers en leveranciers zoals Van Oorschot Aluminium. Dat doe ik al ruim 15 jaar voor Van den Heuvel Bouwbedrijf met heel veel liefde en plezier.’

Afspraak is afspraak

Wat maakt het fijn om met Van Oorschot Aluminium te werken? ‘Net als wij van oudsher, is het een familiebedrijf. Ik heb in het begin nog met Karel gewerkt. Een fijne kerel, waarvan ik zou willen dat er meer waren. Bart is trouwens precies Karel. Als we een afspraak gemaakt hebben, dan gaat het zo gebeuren. Lukt het niet? Dan zoeken we een oplossing. En komen we er echt niet uit, dan gaan we samen om tafel.’

Juiste mentaliteit

Ook over de kwaliteit is Sander erg te spreken. ‘De producten die ze maken in eigen huis zijn van hoge kwaliteit. Maar ook de mannen die de kozijnen hier op de bouwplaats komen monteren, zijn echte vakmensen. Daarnaast hebben ze de juiste mentaliteit. Binnen en buiten het kantoor zoeken ze naar oplossingen. Zo waren er laatst leveringsproblemen. Van Oorschot kon daar niets aan doen, maar ze denken dan wel mee en bereiden de werkzaamheden voor zodat de kozijnen er snel in kunnen zodra ze binnen zijn. Dan vind ik het fijn dat het zo geregeld wordt. Dat is goed voor mijn gemoedstoestand als uitvoerder.’

Voorkeur voor vaste leveranciers

Wat Sander soms lastig vindt, is wanneer architecten leveranciers voorschrijven. ‘Dan weet ik al, hier komen problemen van. Wij werken het liefst met onze vaste leveranciers. Waar we goede ervaringen mee hebben en van op aan kunnen. Ik probeer die architecten ook altijd ervan te overtuigen om te kiezen voor onze contacten, maar soms lukt het me niet. Dan moet ik Bart bellen en eerlijk zeggen dat ik de aluminium kozijnen ergens anders moet bestellen. Dat begrijpt hij dan ook wel gelukkig.’

Extra verdieping voor Van Oorschot

Een bijzonder gezamenlijk project kan Sander zo noemen. ‘Wij hebben de nieuwe verdieping op het kantoor van Van Oorschot Aluminium gebouwd. Dat is echt uniek. Een compleet nieuwe bouw op een bestaand pand zetten. Wat ook een mooie opdracht is, is een werk in Horst. Daar bouwen we een orthodontistenpraktijk. Het design leidend, niet de kosten. Daar passen we nu de beste bouwmaterialen en unieke aluminium kozijnen toe. Het wordt een heel bijzonder pand, met ronde delen. Dat wordt echt een plaatje.’

Kwaliteit staat voorop

Voor nu zit er even geen gezamenlijk project in de pijplijn. ‘Zodra er weer een projectplan ligt met aluminium kozijnen, dan bel ik Bart weer. Kwaliteit leveren voor onze klanten is het allerbelangrijkste in wat wij doen. Ik zeg altijd: kwaliteit kost geld, maar het levert ook geld op. We hebben veel vaste klanten en daar profiteer je van, ook als het even wat minder gaat in de bouwsector. Om die kwaliteit te garanderen werken wij met vaste onderaannemers en leveranciers. We shoppen niet snel, maar proberen er met onze vaste relaties uit te komen. Dus bij nieuwe aanvragen, weet ik altijd bij wie ik moet zijn.’