Skip to content

Van Acht Foodpark Veghel: een energieleverend distributiecentrum van 57.585 m2

In Veghel wordt hard gewerkt aan een nieuw logistiek bedrijfsgebouw voor Van Acht Koel- & Vriesopslag. Het Van Acht Foodpark wordt een energieleverend distributiecentrum van 57.585 m2 met BREEAM-NL Outstanding certificering.

Met de het nieuwe gebouw creëert Van Acht een flinke uitbreiding van de opslagcapaciteit. Het foodpark van 57.585 m2 bevat straks 43.640 m2 aan warehouse, 12.229 m2 voor mezzanine en nog eens 1.716 m2 aan kantoor en buitenruimte voor laden, lossen en parkeren.

BREEAM-NL Outstanding certificering

In het bouwplan dat Van Acht ontwikkelde met Aan de Stegge uit Twello staat duurzaamheid centraal. Als Van Oorschot zijn wij er trots op hier aan mogen bij te dragen. Er wordt gestreefd naar een BREEAM-NL Outstanding certificering op basis van de nieuwe beoordelingsrichtlijn 2020. Van Acht heeft al voldoende netcapaciteit bij Enexis gereserveerd om medio 2023 de regio van stroom te voorzien met 16.000 zonnepanelen op het dak. Ook de installaties waaronder aansluitvoorzieningen, sprinkler- en brandbeveiligingsinstallatie inclusief pompinstallaties en reservoir voor sprinkler, elektrische, verwarmings-, koel- en ventilatie-installaties zijn onderdeel van het project. De oplevering van het logistieke bedrijfsgebouw staat gepland voor september 2022.